Biografie

Biografie van Anke Prevoo 

Anke speelt piano vanaf haar derde jaar, zij volgde een klassieke piano-en zangopleiding en leerde zichzelf jazz spelen door te luisteren naar Amerikaanse pianisten. Vanaf haar zesde jaar componeerde zij haar eigen muziek. Na haar middelbare school koos zij in eerste instantie voor een rechtenstudie, en ze werkte gedurende 10 jaar als advocate. In haar vrije tijd maakte zij deel uit van een muziektheatergroep, waarmee zij meerdere concoursen won.

Anke heeft pianoles gehad van Rob Agerbeek en ontmoette de Amerikaanse pianolegende Little Willie Littlefield, hij heeft haar begeleid naar een professionele muziekcarrière.

Vanaf 2008 veroverde Anke in hoog tempo de Europese podia met haar show The Boogie Lady.
Zij maakte op uitnodiging haar debuutcd ‘Boogious’ op het Oldie Blues label, deze werd een daverend succes.
Anke heeft op vrijwel alle Europese Jazzfestivals gespeeld, en in de jazzclubs van Barcelona tot Stockholm was zij altijd weer een highlight.

In 2017 deed Anke mee aan het tv programma Holland’s Got Talent. Het leverde haar een halve finaleplaats op en duizenden Nederlandse fans, met haar verschijning als stoer swingende Hotel Mama-directeur en schoenenverslaafde shopaholic. De combinatie van virtuoze zang en pianospel met Ankes psychologische scherpzinnigheid, humor en charme spreekt een zeer breed publiek aan.
Met haar nieuw verworven ere-titel: “de Therapianiste” op zak, is Anke begonnen shows volgens dit concept te ontwikkelen, om op een entertainende manier troost hoop en een lach te bieden in herkenbare kwesties waar velen van ons mee worstelen, zoals narcisme, sexuele grensoverschrijding, daddy issues, en schoenen. Zie voor meer info The Shows.

Management & Exclusive Bookings:
TERRY Activiteitenbureau:  Terry Kruller van Nassau Dietz, 0031 6 53 57 57 10   management@ankeprevoo.com
Languages: Nederlands, Englisch, Deutsch, Italiano